zondag 27 maart 2011

A food affair, Gent

In een stad met een trieste gastronomische cultuur, is het verleidelijk om de lat niet zo hoog te leggen - ten onrechte. A food affair bewijst dat er òòk in Gent origineel en lekker kan getafeld worden, je moet alleen een beetje meer moeite doen om te zoeken.

Want wie door de Korte Meer loopt, zal het geveltje allicht straal gepasseerd zijn. Het pand is klein, en dat vertaalt zich in een wat geknutselde opstelling van de tafels. Storend is het gebrek aan intimiteit. Het gesprek aan de tafel naast mij wens ik niet niet zo nadrukkelijk te kunnen volgen. Het interieur in het algemeen is niet het sterkste punt van deze zaak. Het is onsamenhangend en het ademt geen sense of quality. Positief punt is de inkijk in de keuken.

Maar goed, de essentie graag. Het restaurant laat zich aankondigen als een keuken met Aziatische inslag. Men kan gewagen van een 'wokrestaurant', op voorwaarde dat er verder geen enkele link wordt gelegd met de fabrieksmatige all-you-can-eat concepten.

Bij een vorige gelegenheid hebben we het suggestiemenu ontleed, en dat is een hoogvlieger gebleken. Vandaag minder tijd, en dus enkel een hoofdgerechtje. In menig (amateur) kookprogramma worden varkenswangetjes geserveerd, vaak met (zichtbaar) wisselend succes. Niets daarvan hier, de wangetjes als onderdeel van de 'Jungle Curry' zijn perfect gegaard (het woord cuisson krijg ik niet uit mijn strot) en ze matchen erg leuk met de Aziatische inslag. De aromatische curry is iets te nadrukkelijk aanwezig, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de zachte smaak van de erg lekkere oesterzwammen. Bonuspunten zijn er voor de noedels, waarmee de chef verrassend uit de hoek komt voor iemand die de Aziatische keuken enkel kent van bij de Chinees. De textuur en smaak zijn van hoogstaande kwaliteit. Het geheel mocht iets pikanter, maar dat is subjectief natuurlijk.

Een bijzondere vermelding tenslotte voor het speculoosschuimpje bij de koffie. Een knipoog naar de fusionkeuken waar de chef graag mee uitpakt. Een lekker en licht niemendalletje, een fijne afsluiter van een ontspannen lunch.

Eindoordeel: 14/20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten